Bæredygtighed i StockRate Invest

ESG-faktorer er de seneste år blevet en stigende ‘driver’ bag afkast og handler grundlæggende om ansvarlighed. StockRate har altid lagt vægt på, at selskaberne skal opføre sig ordentligt og agere ansvarligt, hvorfor ESG-screening er et oplagt supplement til StockRate-modellen for Investeringsforeningen StockRate Invest.

StockRate integrerer ESG-screening i investeringsprocessen på baggrund af, at det er det rigtige at gøre i et større perspektiv, men også fordi det giver et bedre grundlag for at kunne levere langsigtede, risikojusterede og konkurrencedygtige afkast til vores investorer.

ESG kort fortalt

ESG står for Environmental, Social and Governance eller på dansk for miljø, sociale forhold og selskabsledelse. I praksis handler ESG-screening om at identificere risici, som kan påvirke selskabets værdi ud fra de tre faktorer. Ift. miljø kan det fx være selskabets energiforbrug, og om der er opstillet mål for at øge andelen af energi fra vedvarende energikilder. Eller den stigende globale vandmangel som allerede nu påvirker mange brancher. Samme princip gør sig gældende for analysens sociale aspekt, som for eksempel vurderer selskabets forhold til menneske og arbejdsrettigheder, men også til produktsikkerhed, politikker og meget andet. Analysens ledelsesaspekt vurderer selskabets forretningsetiske forhold.

Selskaber, som håndterer risici og muligheder relateret til ESG, står stærkere, fordi de eksponerer sig til færre risici. Dermed bliver ESG-analysen også et element til at vurdere, om selskaber opfører sig ansvarligt og ordentlig. Ansvarlighed ift. at drive sin forretning på en finansiel bæredygtig facon og samtidig passe på samfundet vil i fremtiden sikre solide afkast.

Har du spørgsmål,

eller ønsker du mere information?

Vi hører gerne fra dig

Er du medlem af StockRate Invest – eller overvejer du at blive det – er du altid velkommen til at ringe til os på 3833 7575 eller udfylde nedenstående formular. Så vil vi ringe dig op og hjælpe dig på vej med mere viden om vores investeringsforening.

Jeg giver samtykke til, at mine oplysninger bliver behandlet i overensstemmelse med StockRates privatlivspolitik. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes ved at klikke på linket for afmelding i e-mailen eller ved at kontakte os på tlf. 3833 7575.

Har du spørgsmål, eller ønsker du mere information?

Få nyheder fra StockRate

Kunne du tænke dig at modtage opdateringer og gode råd fra StockRate direkte på e-mail?

Tilmeld dig ved at trykke på knappen herunder.