Spørgsmål og svar

Som navnet antyder, er en investeringsfond en gruppe investorer, der sammen investerer i en forening. Når mange investorer samler deres midler i en fælles pulje, bliver det muligt at deltage i investeringsaktiviteter, som ellers er forbeholdt investorer med større formuer. I fællesskab sikrer investorerne sig stordriftsfordele, der investerer i overensstemmelse med en fastlagt investeringsstrategi i et vis antal virksomheder.

Investeringsfonde er vidt forskellige. Nogle investerer i aktier, andre i obligationer og andre i alternative investeringer såsom ejendomme, infrastruktur, med mere. En investeringsfond kaldes også for en kapitalforening og alternativ investeringsfond (AIF).

Når du køber et investeringsbevis i en investeringsfond, bliver din investering spredt på porteføljens aktier og risikoen dermed minimeret.

Siden opstart i 2010 har vi leveret et afkast, som ligger markant over markedet.

Læs om vores aktieafkast for Investeringsforeningen StockRate Invest HER.

De løbende omkostninger i StockRate Invest er 1,17 pct. p.a. Der er ingen tegningsprovision eller indirekte omkostninger. Omkostningerne fragår i kursen og er med til at dække driften i StockRate Invest. Omkostningerne går blandt andet til depotbank, investeringsrådgiver, bestyrelse, Finanstilsynet, Københavns Fondsbørs, Nasdaq OMX, markedsføring, osv. Hertil kommer, at der ved køb og salg skal betales sædvanlig kurtage til den bank, hvor man har depot.

Læs mere om vores omkostninger HER.

I StockRate Invest investerer vi langsigtet med fokus på kvalitet, stabil vækst og dermed en minimering af risikoen. Læs mere om vores investeringsfilosofi HER.

Når du investerer i StockRate Invest, bliver din formue investeret i 50-100 globale kvalitetsaktier.

Som investor har man ikke mulighed for at fravælge enkelte investeringer ud af porteføljen.

Hvis du er interesseret i vores portefølje, så anmod om vores beholdningsliste ved at udfylde kontaktformularen på siden HER. Derudover, kan du finde yderligere information om vores portefølje i vores månedlige faktaark og ved at skrive dig op til vores månedlige nyhedsbrev (nederst på siden).

I StockRate Invest mener vi, at investeringer både bør give et fornuftigt afkast til dig, men samtidig skabe en langsigtet værdi for samfundet. I StockRate Invest screener vi ud fra de såkaldte bæredygtige ESG-faktorer, som på dansk står for miljø, sociale forhold og god selskabsledelse. ESG-screening handler om at identificere risici, som kan påvirke selskabets værdi ud fra de tre faktorer. Ift. miljø kan det fx være selskabets energiforbrug, og om der er opstillet mål for at øge andelen af energi fra vedvarende energikilder. Selskaber, som håndterer risici og muligheder relateret til ESG, står stærkere, fordi de eksponerer sig mod færre risici. Dermed bliver ESG-analysen et element til at vurdere, om selskabet opfører sig ordentligt og ansvarligt.

Læs mere om vores ansvarlighed HER.

Har du spørgsmål,

eller ønsker du mere information?

Vi hører gerne fra dig

Er du medlem af StockRate Invest – eller overvejer du at blive det – er du altid velkommen til at ringe til os på 3833 7575 eller udfylde nedenstående formular. Så vil vi ringe dig op og hjælpe dig på vej med mere viden om vores investeringsforening.

Jeg giver samtykke til, at mine oplysninger bliver behandlet i overensstemmelse med StockRates privatlivspolitik. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes ved at klikke på linket for afmelding i e-mailen eller ved at kontakte os på tlf. 3833 7575.

Har du spørgsmål, eller ønsker du mere information?

Få nyheder fra StockRate

Kunne du tænke dig at modtage opdateringer og gode råd fra StockRate direkte på e-mail?

Tilmeld dig ved at trykke på knappen herunder.